Search:
Facebook Videomarketing - Insight Productions - Bedrijfsfilm
1
single,single-post,postid-1,single-format-video,edgt-core-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson-ver-1.5, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,fade_push_text_right,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

FACEBOOK VIDEOMARKETING

Jan 06 2016

FACEBOOK VIDEOMARKETING

Zeer aantrekkelijke doelgroep-targeting met Facebook Videomarketing

Je Facebook tijdlijn staat vol met video’s die automatisch afspelen. Video’s van je vrienden en Facebook Videomarketing films die als reclame voorbij komen. Of je de videomarketing en de video’s van je contacten nou fijn vindt of niet, je ziet ze en er wordt veel op de ‘gesponsorde’ berichten geklikt.
Het voordeel van Facebook is dat je een video rechtstreeks kunt uploaden en dat de video automatisch begint (mute) af te spelen. De kans is groot dat iemand die er voorbij scrolt blijft kijken als het om aantrekkelijke beelden gaat. Maar wat de een aantrekkelijk vindt is voor de ander juist niet de moeite waard om naar te kijken.
Een video delen op Facebook is een ding, gerichte Facebook Videomarketing gaat een stuk verder.

Wat is je doelgroep en wat willen ze?

Allereerst is het belangrijk om te weten waar je doelgroep naar op zoek is. Kun je hun probleem oplossen of hun wens in vervulling laten gaan? En hoe? Dat is wat zij willen weten en waar je hun aandacht mee kunt trekken. Inspelen op die behoefte werkt zeer goed. Met je doelgroep communiceren vanuit hun Unique Buying Reasons werkt vele malen beter dan een verkooppraatje houden over jouw fantastische dienst of product.
Als je weet waar je doelgroep naar op zoek is dan weet je mogelijk ook hoe je doelgroep er uit ziet. Zijn dit mensen in een bepaalde leeftijdscategorie of zijn het mensen met een bepaald beroep? Het is voor adverteerders fijn dat de meeste mensen veel over zichzelf vertellen op de Social Media platforms. Dit maakt het voor ons mogelijk om je boodschap gericht met een specifieke groep mensen te delen. Mensen die we kunnen filteren op basis van onder andere locatie, leeftijd, geslacht, interesses of functie.
Nu je weet waar je doelgroep naar op zoek is en wie het zijn kun je gaan nadenken over hoe je met ze wilt communiceren. Een van de mogelijkheden is met video. Waarom video?

Cijfers Videocommunicatie

Dat Youtube wereldwijd meer dan een miljard aan gebruikers heeft zegt al veel. Videocommunicatie is niet in opkomst het is er al! Iedere dag worden miljoenen uren aan video’s bekeken en dit blijft stijgen. Ook de cijfers die video met andere soorten van communicatie vergelijken zijn zo goed als allemaal in het voordeel van video. Zo blijft een boodschap die met een goede video gedeeld wordt bij 9x zoveel mensen hangen als bij mensen die deze boodschap gelezen hebben in een advertentie. Dit is slechts een van de vele duizelingwekkende cijfers die aantoont dat videocommunicatie zeer aantrekkelijk is om je boodschap over te brengen met een goede ROI.

Facebook Video Campagne

Als je veel mensen met een video wilt bereiken dan is een gerichte Facebook Campagne erg interessant. Omdat je veel mensen binnen je doelgroep kunt bereiken, maar ook omdat Facebook veel minder geld vraagt voor het verspieden van de video’s dan met Adwords op Youtube en daaraan gelinkte locaties.

Voor het beste resultaat adviseren we om je communicatie met je doelgroep in drie stappen te doen. Met de eerste video laat je zien wie je bent. Deze korte krachtige film moet je doelgroep niet alleen aanspreken op hun behoefte maar zal hen ook direct moeten laten zien wie jij bent. Vervolgens kunt je met een tweede video dieper ingaan op hoe je te werk gaat en hoe jouw product hun wens vervult of probleem oplost. Met de derde video zul je ze er van moeten overtuigen om actie te ondernemen. Een bestelling plaatsen, de telefoon pakken voor een afspraak of je actiepagina bezoeken. Zorg er voor dat zij dit zelf willen en maak de te nemen stap zo makkelijk mogelijk. Deze Call-To-Action is waar het uiteindelijk allemaal om gaat. Zorg vooral dat je vooraf helder hebt wat voor jou een waardevolle actie van iemand in je doelgroep is. Voor het ene bedrijf zijn twee serieuze bezoekers evenveel waard als 1.000 bezoeken voor een ander bedrijf waard zijn. Jij bepaald de doelstellingen.

Als je overtuigt bent van de kracht van video in combinatie met Facebook maar nog niet weet hoe je het exact gaat inzetten neem dan contact met ons op. Een goede video, in combinatie met onze kennis van alle Social Media platforms, maakt dat we succesvolle videocampagnes voor jouw merk kunnen realiseren.

Hulp nodig bij je Facebook Campagne?

0 Comments
Share Post
No Comments

Post a Comment