Search:
Heineken perfectioneert videocommunicatie - Insight Productions
21815
single,single-post,postid-21815,single-format-standard,edgt-core-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson-ver-1.5, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,fade_push_text_right,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

Heineken perfectioneert Videocommunicatie op website

heineken-perfectioneert-videocommunicatie-op-website
Aug 18 2014

Heineken perfectioneert Videocommunicatie op website

Webbouwers opgelet: Heineken perfectioneert videocommunicatie!

Webbouwers en videoproducenten moeten nauw samenwerken voor zoveel mogelijk  merkbeleving. Echter kunnen de meeste websites stukken beter ingericht worden voor meer hoogwaardige videocommunicatie.

Websites die dusdanig worden gebouwd dat ze door Google goed geïndexeerd worden voldoen aan allerlei voorwaarden. Door Google goed geïndexeerd worden is één ding, een website die zo goed mogelijk communiceert met de bezoeker is wat anders. Video’s zorgen niet alleen voor een betere indexering, het is voor een groot publiek de favoriete manier om geïnformeerd te worden. Als webbouwer ben je serieus bezig met ‘hoe’ een website het beste communiceert met de bezoeker. Jammer is dat het grote merendeel van de websites geen video’s op de homepage vertoont. Indien dit wel het geval is, hebben video’s vaak geen centrale plek op de homepage, waar ze vol tot hun recht komen.

We merken dat veel bedrijven waar we komen eerst hun website willen vernieuwen en daarna pas nadenken over bedrijfsfilms. Ze lopen later vaak tegen extra kosten aan om de bedrijfsfilms op een goede plek op de website in te bouwen. Of erger nog, de films komen op een verkeerde plek op de website te staan.  Wil je zoveel mogelijk rendement uit een website en uit je videocommunicatie halen, dan moeten de video’s een goede plek op de website krijgen. Juist als bedrijven een nieuwe website willen dan moeten de mogelijke wensen voor bedrijfsfilms direct besproken worden. We zitten steeds vaker rond de tafel met webbouwers en hun opdrachtgevers om advies uit te brengen betreffende videocommunicatie. We bespreken hoe video content een centrale plaats in de communicatie van de organisatie kan krijgen.

Heineken homepage met Videocommunicatie

Bij Heineken snappen ze het

Recentelijk kwam ik op de website van Heineken. Een schitterend voorbeeld van een website waar video’s een zeer belangrijke rol hebben in de communicatie met de bezoeker. Ze weten bij Heineken dat beleving en emotie verkoopt. Hier spelen ze dan ook fantastisch op in. De Heineken website communiceert zeer sterk middels videocommunicatie.

Homepage Heineken met Video / Commercial
Als je op de computer (tablet en telefoon is anders) op de homepage van Heineken (in de zomer van 2014) komt, dan zie je een scherm dat al heel erg doet denken aan een filmscherm. Hier krijg je de optie om direct de commercial te bekijken van de desbetreffende campagne of om kaarten te bestellen voor Heineken Starclub in de Ziggo Dome in Amsterdam. Beiden bieden de bezoeker direct een sterke beleving van het merk Heineken.

Mocht je informatie willen over Heineken en je klikt boven aan de pagina op ‘OVER HEINEKEN’ dan kom je op een pagina die allerlei soorten belevingen van het merk biedt. Allereerst een video optie! Niet zo maar een video. Nee, meerdere video’s in een soort fruitmachine met drie vakken. Het biedt je de mogelijkheid om je eigen verhaal samen te stellen. Een leuke speelse manier die de bezoeker uitnodigt om dit op meerdere manieren te doen. Ongetwijfeld kijken veel bezoekers hierdoor niet 1x een serie van drie video’s maar meerdere keren. De tweede optie op de pagina “OVER HEINEKEN’ laat de bezoeker ook weer een video zien. Op basis van de hoeveelheid video’s op deze en de meeste andere pagina’s concluderen we dat videocommunicatie voor Heineken erg belangrijk is. Of moeten we het omdraaien? Weet Heineken dat hun publiek het liefst met video’s geïnformeerd wordt? Over nuancering gesproken.

Heineken zelf video samenstellen

En nu?

Eerlijk is eerlijk. Heineken heeft flinke budgetten die het mogelijk maken om hun videocommunicatie zo goed aan te pakken. Budgetten die veel bedrijven niet hebben. Als je bedrijfsfilms laat maken dan moet je het goed doen of anders niet. De bedrijfsfilms in combinatie met deze website zijn extreem goed. Laten we zelf beginnen met goed. Wat is goed? Dat hangt uiteraard helemaal van het bedrijf af. Goede video’s moeten voor het merendeel van de bedrijven kort en krachtig zijn. Liever 3 korte video’s die het gehele verhaal vertellen dan 1 lange video die mogelijk niet uitgekeken wordt. Waardoor het publiek de centrale boodschap of “the call to action” niet ziet.

Samenwerking tussen webbouwer en videoproducer

Met een goede AV-Planning en een website die hier optimaal voor ingericht is, kan er voor alle soorten budgetten een zelfde soort resultaat gehaald worden als dat van Heineken. Een nauwe samenwerking tussen webbouwers en AV-Planners/ videoproducers is hierbij essentieel. Films versterken het werk van webbouwers. Iedereen die professioneel websites verkoopt wil voor zijn opdrachtgever het beste product wegzetten. Dus heb je er baat bij om ook direct een voorstel voor bedrijfsvideo’s te kunnen presenteren.

0 Comments
Share Post
No Comments

Post a Comment