Search:
ROI van video content - Insight Productions - Bedrijfsfilm
11057
single,single-post,postid-11057,single-format-standard,edgt-core-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,hudson-ver-1.5, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,fade_push_text_right,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.2.1,vc_responsive

ROI video content is meetbaar!

Set up a blog in just a few minutes
roi-van-video-content
Apr 21 2015

ROI video content is meetbaar!

ROI van video content meetbaar!

Uit onderzoek in 2013 blijkt dat 70% van de marketingactiviteiten van een marketingafdeling niet meetbaar zijn. Aan de ene kant wel logisch aangezien een aantal activiteiten van marketeers nu eenmaal lastig te meten zijn. We hebben het ten slotte niet alleen maar over sales, marktaandeel etc. Vooral de resultaten van online marketing activiteiten worden als lastig meetbaar ervaren volgens de uitkomsten van dit onderzoek. Aan de andere kant is video content marketing juist heel goed meetbaar. De ROI van video is dus meetbaar. Maar hoe zit dat bij jullie organisatie?

Waarom video content marketing?

Eigenlijk heel simpel! Video’s trekken meer aandacht dan tekst en bewegend beeld blijft langer hangen in de gedachten van de kijkers. De beleving en emotie die een video aan je boodschap kan toevoegen is bij geen enkel ander medium zo sterk. Daarbij is het belangrijk dat video content eenvoudig te distribueren is, via verschillende mediakanalen.
Verder is het niet alleen interessant om je publiek met video’s te bereiken maar het kan je ook nog zeer waardevolle tactische informatie opleveren.

Hoe meet je video content marketing?

Het meten van video content is eigenlijk heel eenvoudig. Indien je je doelstellingen helder hebt – en dus gekwalificeerd en gekwantificeerd – is het geen enkel probleem om ook de resultaten van video content marketing in eenheden uit te drukken.
Maar hoe is dit dan toe te passen? Allereerst biedt video content je de mogelijkheid om het kijkgedrag te analyseren. Je kunt zien hoeveel, hoe vaak en hoe lang een video bekeken is. Het is dan ook mogelijk om additionele informatie zoals socio demografische boven water te krijgen. Dit is bij een stuk tekst niet mogelijk. Alleen een paginabezoek of het downloaden van een PDF komt in de cijfers terug. Niet wat er daadwerkelijk gelezen is.
De ‘ kijkcijfers’ die van de video’s zijn af te leiden geven je verder inzicht in hoe relevant en interessant de content is. Als uit je grafieken blijkt dat een gmiddelde kijker, bij een film van 60 seconden, reeds na 30 seconden weg is, geeft dat relevante informatie. Erg jammer als de belangrijkste boodschap niet overkomt aangezien deze vaak pas aan het einde van de film wordt gecommuniceerd.

Gebruik dus deze meetbaarheid om je eigen activiteiten te analyseren en plan eventueel aanpassingen. Je zou in bovenstaande voorbeeld kunnen overwegen om de boodschap, in ieder geval gedeeltelijk, naar voren te halen. Je zou ook kunnen proberen de kijker langer vast te houden.
Maar zorg er vooral voor dat je voor jezelf helder hebt wat een kwalitatieve kijker is en hoeveel kwantitatieve kijkers je nodig hebt om je ROI te behalen. Pas dan is de ROI van video meetbaar.
Insight Productions werkt voor bedrijven aan een optimale AV-Planning en produceert bedrijfsfilms.

0 Comments
Share Post
No Comments

Post a Comment